Actor i Creador

Es forma a l’Institut del Teatre de Barcelona cursant el grau d’Art dramàtic, especialitat de teatre físic i visual (2015). Postgraduat pel projecte IT Teatre de l’Institut del Teatre de Barcelona (2017). Realitza cursos dins el món de les arts escèniques amb LosCorderos.sc, Carlo Bosso, Teatro Zar, Natalka Polovynka, Matej Matejka, Gey pin Ang, Andrés Corchero i Renne Baker.

Jordi Font com a CREADOR: Ha guanyat la Residència per el Bienni 2020-2021 del Festival IF de Barcelona amb l’espectacle “ELLS I JO o aquella sensació que els arbres et miren” estrenat dins el Festival IF 2021. És membre del col·lectiu Mambo Project on han creat l’espectacle immersiu “IAIA” estrenat a Fira Mediterrània 2021 i coproduït per els Teatres d’Osona i també l’espectacle “LA FESTA” estrenat a Fira Tàrrega 2019 (obra inclosa al programa MediaEstruch de l’Estruch Fàbrica de Creació i co-produïda per Fira Tàrrega dins el programa Suport a la creació 2019 amb la col·laboració de Roca Umbert i el Graner). Membre de la companyia Cal Teatre on han creat espectacles de titelles per infants com “El bosc com balla” presentat a FETEN 2019 i “Joc de Cadires” estrenat a la Mostra d’Igualada 2019. Crea el guió per els “Premis El Tinter 2018” de Omnium Cultural, el cabaret de contes “Sempre quan acabo dic…” per tots els públics presentat al Festival EVA (2017). És membre de la companyia Voltäla i creen la comèdia gestual “Vremya Musei” presentada en temporada a El Maldà (2016). Amb la companyia Homenots crea el concert/espectacle d’animació infantil “Els homenets” el qual es va presentar en el mercat de Música Viva de Vic (2016). Desenvolupa l’espectacle “La República dels Contes” presentat en el Festival de Titelles de Calldetenes (2014), i l’espectacle joglaresc “Contadors de Llegenda” amb el músic Roger Martínez (2014), idea un espectacle per la inauguració de la temporada de l’Auditori-Teatre de Calldetenes com “Premis Programació” durant els anys 2013 i 2014.

Jordi Font com a ACTOR en els últims anys: amb la companyia La [SIC] participa a la creació “Aprés la chonique” (estrena al Festival PAD Mainz, Alemanya, i fent gira a Nicòsia, Palermo, Nàpols i Berlín) i de “Martyre“(estrena al Festival PAD Mainz, Alemanya, 2016 i programada al Teatre Akadèmia, 2015)  sota la direcció de Nicolas Hermansen. Actua a l’espectacle Duel dirigit per Juanjo Marín i guanyador del Festival Píndoles 2018. Participa en el cabaret brossià “Gran Fracaroli” de la Companyia Pirates Teatre sota la direcció d’Adrià Aubert presentat en temporada a El Maldà (2018). Forma part de l’espectacle “Esquerdes Parracs Enderrocs” de Carles Santos i Jordi Oriol en co-producció entre Institut del Teatre i Teatre Nacional de Catalunya (2017) i també en l’espectacle de creació i de teatre social “Llull a la ciutat nova” dirigit per Teresa Vilardell i co-produït pel Teatre Nacional de Catalunya (2016). Forma part dels espectacles “Personne” i “Personne in-situ” creacions de dansa-teatre amb la companyia Ad.Libitum sota la direcció d’Andrés Corchero presentat a la Sala Beckett i al Festival Your Chance de Moscú (2015) i també de “Tu vas Tomber!” de la companyia Moveo dirigida per Stephane Levy que va guanyar el Premi al millor espectacle de Dansa 2015 al Festival Internacional de Teatre i Dansa d’Osca i el Premi a la millor companyia emergent 2016 en el Festival Imaginarius de Portugal.

En el món televisiu ha treballat a la sèrie “El cor de la ciutat” de Televisió de Catalunya interpretant el personatge Markus (2009), i va ser actor principal en els llibres didàctics digitals de l’enciclopèdia catalana (2011), interpreta el guia dels parcs naturals en els vídeos didàctics de la Diputació de Barcelona (2018).

Trajectòria professional

Teatre:

2021 – ELLS I JO o aquella sensació que els arbres et miren de Cia. Jordi Font. Estrena a Festival IF 2021

2021 – IAIA de Mambo Project. Estrena a Fira Mediterrània 2021

2021 – Poder voler Sortir d’Albert Mestres. Companyia La Decimonónica. La Seca Espai Brossa i La Gleva

2019 – EL DOL. Poemes escènics de LA DECIMONÓNICA. Sala Atrium de Barcelona

2019 – La Festa. De Mambo Project. Estrenat a Fira Tàrrega 2019

2019 – Joc de cadires. De Cal Teatre i dirigit per Dora Cantero. Estrenat Mostra Igualada 2019

2018 – Duel. Dir. Juanjo Marín. Guanyador Festival Píndoles 2018

2018 – Gala Premis El Tinter 2018. Dir. Núria Planes i Jordi Font. Direcció i presentació de la gala Premis El Tinter de Òmnium Cultural

2018 – Après la chronique. Dir. Nicolas Hermansen. Companyia LaSic. Estrena Festival PAD Mainz. Alemanya

2018 – Gran Fracalori. Dir. Adrià Aubert. Companyia Pirates Teatre. Cabaret Brossià al Maldà

2017 – Mont Mémoire. Dir. Nicolas Hermansen. Perfomance presentada a la galeria MUTO de Barcelona i al Festival MEM de Bilbao.

2017 – Esquerdes Parracs Enderrocs. Dir. Carles Santos i Jordi Oriol. Espectacle de creació a partir de poemes de Joan Brossa. Presentat a la Sala Tallers del TNC.

2016 – Sempre quan acabo dic… Dir. Jordi Font. Un cabaret de contes presentat a la Fira de Santa Llúcia de Vic.

2016 – Llull a la ciutat nova. Dir. Teresa Vilardell. Espectacle de teatre social co-produït per el Teatre Nacional de Catalunya.

2016 – Els Homenets. Creació de la companyia Homenots. Concert/espectacle d’animació infantil.

2016 – Tu vas Tomber! de Cia. Moveo. Dir. Stephane Levy. Premi al millor espectacle de Dansa al Festival internacional de Teatre i Dansa d’Osca i Premi a la millor companyia emergent al Festival Imaginarius de Santa Maria da Feira (Portugal).

2016 – Martyre. Creació a partir del conte Martiri de Yukio Mishima. Companyia SIC. Dir. Nicolas Hermansen. Presentat al PAD Festival de Mainz (Alemanya)

2015 – El Bosc com Balla. Espectacle de titelles de la companyia Cal Teatre. Presentat al XXIII Festival de Titelles de Calldetenes

2015 – Vremya Musei. Creació de la Companyia Voltäla a partir de Tot esperant Godot de Samuel Beckett. Presentat a la Sala Maria Plans de Terrassa i El Maldà de Barcelona

2015 – Picasso i el circ. Creació a partir de l’univers de Joan Brossa. Dir. Jordi Basora. Presentat dins la programació del BARRIBROSSA 2015

2015 – Personne in-situ. Creació a partir de l’espectacle PERSONNE. Dir. Andrés Corchero. Presentat dins el cicle “Maldàendansa” de El Maldà de Barcelona i al Festival Munart de Seva.

2015 – Martiri – Estudi. Creació a partir del conte Martiri de Yukio Mishima. Companyia SIC. Dir. Nicolas Hermansen Presentat al Teatre Akademia de Barcelona.

2014- Clowntes i llegendes. Cia.Nyip i nyap

2014 – Alarma Nuclear! Un drama familiar. Cia.La Palpebra. Commedia dell’ arte

2014 – Le Freak. Adaptació de “El Adefesio” de Rafael Alberti. Dir. Javi Bañasco. Presentat a la Nau Ivanow de Barcelona

2014 – Personne. Creació de Cia. Ad.libitum. Dir. Andrés Corchero. Espectacle presentat al Festival Your Chance de Moscú i a la Sala Beckett de Barcelona

2014 – Joglaria de Sant Jordi. Creació de Contadors de llegenda. Dir. Roger Martínez & Jordi Font.

2014 – La República dels contes. Creació pròpia. Dir. Maria Codinachs & Jordi Font. Presentat al Festival de Titelles de Calldetenes.

2014 – La suite bufa de Josep Maria Mestres Quadreny i Joan Brossa. Dir. Albert Mestres. Presentat dins el cicle “MACBA és viu” del MACBA.

2013 – A vegades mentir-se és un art. Creació col·lectiva. Dir. Sthephane Levy. Espectacle presentat al Festival COS de Reus (Festival internacional de mim i teatre gestual de Reus)

2012 – Dos retaules bufonescos i un cor tràgic. Creació bufons. Dir. Maria Codinachs. Espectacle presentat al Festival Die-wo-spielen de Stuttgart i el Festival COS de Reus (Festival internacional de mim i teatre gestual de Reus)

2012 – Impromàgia. Màgia. Dir. Mag Pota & Jordi Font. Presentat al Teatre de Ponent de Granollers

2012 – Villasolterone. Commedia dell’arte. Creació col·lectiva. Cia. Adàlids

2012 – Vostés pensen?. Monòleg joglaresc. Dir. Jordi Font

2012 – Open Cabaret. Creació col·lectiva. Companyia Els Sense Gabardina.

2011 – Tot d’un cop. Cabaret. Dir. Jordi Font & Mag Pota. Espectacle presentat al Festival Circ de les Cultures de Mallorca.

2010 – Dunkindonnuts. Monòleg versió de Rodrigo García. Dir. Lluís Elies.

2010 – El cabaret dels Semenpixa. Creació col·lectiva. Companyia Semenpixa Teatre.

2009 – Cine de barrio. Teatre gestual. Creació col·lectiva. Semenpixa Teatre.

Audiovisual:

2018 – Diputació Barcelona. Actor principal per els vídeos didàctics dels parcs naturals

2012 – El sud. Curtmetratge ESCAC. Actor de repartiment.

2011 – Audiència 0. Director, guionista i presentador del programa. Ràdio Vic.

2011 – Enciclopèdia Catalana. Actor principal per els vídeos didàctics dels nous llibres digitals de l’editorial.

2011 – La Rateta. Curtmetratge per la UdG. Actor secundari, interpretant el ruc.

2010 – Enciclopèdia Catalana. Actor de repartiment per els vídeos didàctics dels nous llibres digitals de l’editorial.

2009- Festutu. Sèrie interactiva per internet. Actor principal, interpretant en Ramon.

2007 – 2008 El Cor de la Ciutat 8èna temporada. Dir. Esteve Rovira. Televisió de Catalunya. Interpretant Markus.

2007 – El juego del ahorcado. Dir. Manuel Goméz Pereira. Extra.

Contacta’m

Si vols saber una mica més sobre el meu perfil professional o creïs que hauríem de conèixer-nos, no dubtis a posar-te en contacte amb mi.

Enviant, acceptes la Política de Privadesa d'aquesta pàgina web.