El passat divendres 21 de novembre a les 20:00 del vespre vaig presentar l’acte de presentació del pregó de la Festa Major de Gurb, juntament amb el Mag Pota.

Enguany el pregoner va ser Jordi Molas coordinadordel voluntariat de l’Associació Sant Tomàs, professor col·laborador de
l’Universitat de Vic, de l’Institut Guttmann, i conferenciant. Diplomat en Educació Primària amb més de 13 anys d’aprenentatge dins del camp social I de la discapacitat.

Durant el pregó vam poder veure el documental «Els Anys Guanyats», que
el mes de desembre emetrà TV3. És una història de superació personal i
d’amistats incondicionals protagonitzada per Jordi Molas.
Amb només 20 anys, Jordi Molas va quedar tetraplègic a causa d’una
desafortunada lesió. Havent perdut tot el control del cos del pit cap avall, els metges li van augurar una vida molt poc autònoma. Però ell va decidir nedar a contracorrent. Guanyar-se els anys que tenia per endavant. I el primer que va fer en sortir de l’hospital, va ser llançar-se a la piscina. La seva no és només una història de superació personal; és una llarga travessa compartida amb els familiars i els mateixos amics amb qui va començar a competir en el món de la natació sent un nen, i que durant els últims vint anys l’han acompanyat en cada repte. Una història d’amistats incondicionals.
«Els Anys Guanyats» se submergeix en la vida d’en Jordi, en la quotidianitat més crua. En la seva capacitat per emocionar, per sorprendre, per riure’s de si mateix i per desfer tòpics des de l’aparent fragilitat d’una cadira de rodes. Una mirada al passat, al present i també a un futur on en Jordi, malgrat les seves limitacions, espera trobar un món radiant.

1094009_10205707126781583_5901561924995473591_o