Project Description

CONTADORS DE LLEGENDA

Un músic i un actor s’uneixen per explicar les històries i llegendes de les contrades catalanes. A partir d’històries i/o llegendes creen una joglaria. Fent que la representació d’aquesta sigui molt més festiva i imaginativa.

Contadors de llegenda utilitzen la música en directe com a recurs dramaturgic i emotiu. La interpretació dels diferents personatges i escenaris és feta per un sol actor/joglar utilitzant el cos, la veu i el moviment. El públic, amb l’ajuda del joglar i el músic, podrà endinsar-se dins la llegenda utilitzant la seva imaginació.

 

El músic és en Roger Martínez i l’actor Jordi Font.

Dario Fo sobre la joglaria: “Una joglaria és el teatre o una representació dels joglars. Els joglars eren els actors, els comediants del poble. Eren aquells que a l’edat mitjana anaven per les places, davant de les esglésies, per representar, explicar, narra tota mena d’històries. En aquella època els joglars eren el diari cantat del poble, que la majoria no sabia ni escriure ni llegir. Així doncs, a partir dels joglars no solament coneixien les notícies sinó també la crítica de les notícies. Per tant, a partir d’aquells discursos també agafaven consciència de les desigualtats. Per això els joglars no eren ben vistos per el poder però eren molt estimats per el poble.”

Durada: 40 minuts