El dia 7 de setembre de 2013 es va presentar la programació de l’Auditori-Teatre de Calldetenes durant els mesos de setembre a desembre. Però no va ser una presentació més, on el seu director o les persones encarregades de la programació mostraven i explicaven els espectacles que es podrien veure en el teatre. Algù es va preguntar: si en el teatre oferim espectacles, perquè no podem presentar la programació en format espectacle?
Aquest va ser el repte que em va tocar assumir; Crear i dirigir un espectacle, on el seu objectiu era presentar la programació de Calldetenes i presentar la nova imatge gràfica de l’Auditori-Teatre de Calldetenes. Desprès de donar-hi voltes, em vaig posar més objectius. El primer i essencial divertir i entretenir, i el segon fer venir ganes a la gent d’anar al teatre a gaudir d’algun o alguns espectacles que es presentaven. Vaig pensar, també, que s’havien d’utilitzar tècniques audiovisuals per fer-ho més atractiu, fer participar a tota la gent que envolta el teatre de Calldetenes, i ensenyar algun tast d’un teatre diferent que no s’està acostumat a veure…

El resultat va ser: La Gala dels Premis Progamació de Calldetenes, els quals presentaven els nominats i escollits per actuar a l’Auditori-Teatre de Calldetenes. L’excusa va ser que aquest teatre està tan ben equipat i és tan fantàstic que tothom vol venir a actuar a Calldetenes.
És aquí on em va sorgir una altre idea, s’havia d’ensenyar d’alguna manera que aquest teatre és fantàstic! Com? Es va realitzar una mena de lipdub on es mostrava totes les sales que un espectador normalment mai veu (sales d’assaig, camerinos, magatzems…) i per fer-ho més divertit va participar l’Espardenya Teatre el grup amateur del poble i els técnics del teatre, persones que passen molt temps dins del teatre. Vaig pensar que seria una bona manera també per donar-los les gràcies per aquesta dedicació.

Tornant als Premis Progamació, es van organitzar de la següent manera: es van dividir entre diferents categories (segons els espectacles que estaven programats):

– Premi al Grup de música -> LA IAIA
– Premi al monòleg humorístic -> Joan Pera fent de Capri
– Premi a l’obra de teatre -> Top Model
– Premi Festa Major -> Tots els actes de Festa major
– Premi Nadal -> Tots els actes de Nadal
– Premi Quitxalla -> Festival Calldetitellesdetenes

Cada premi, exceptuant el Festa Major, Nadal i Quitxalla, tenia també uns nominats molt “curiosos”. Per exemple, al grup de música hi havia en Josmar o en el monòleg humoristic hi havia l’alcalde del poble (Marc Verdaguer). Cada nominat tenia el seu petit video que mostrava una part del seu treball.

Vaig fer servir el format gala, i en totes les gales d’aquest tipus també hi ha el moment per petites actuacions. Dins la gala dels Premis Programació de Calldetenes, hi va haver una actuació de teatre físic per part de Pino Steiner i Xavi Palomino amb un fragment del seu espectacle acrobàtic “A solas”. I jo vaig aprofitar l’oportunitat per presentar un show “mimico-musical” que tenia en el calaix de les idees per veure quina era la resposta del públic. En tots dos shows van tenir una gran acollida per el públic. Aprofito per donar les gràcies a tothom qui va venir la seva resposta de convocatoria i la seva generositat, gràcies de debò.

Per presentar la nova imatge gràfica de l’Auditori-Teatre de Calldetenes, feta per el dibuixant del poble Xevi Dominguex, ell mateix va dibuixar-lo en fals directe davant de tot els assitents.

Aquí us deixo un enllaç amb un video-resum del què va ser els PREMIS PROGRAMACIÓ: